Tänd miljövänligt

Jag ska erkänna att jag tänder med tändvätska ibland. Inte minst för att det är något speciellt med att tända grillen med eld.

Det finns de som hävdar att de känner smaken av tändvätska, men det har jag aldrig gjort. Jag tror att det kan ha att göra med att tändvätskan inte har fått brinna ut ordentligt, man har helt enkelt haft för bråttom att börja grilla.

Men jag tycker också som alla andra att miljön är viktig, så det är förstås bra att försöka tända med någon form av eltändare eller skorstenständare. Jag har sedan länge använt vad som kan liknas vid en värmepistol. Nu hittar jag inte det märke som jag köpte, men det finns en ny variant i form av Landmanns Turbostarter. Den är inte bara snabb, som namnet antyder, utan går helt och hållet på el, vilket givetvis är miljövänligt.

miljövänligt
REKLAM. Köp din Landmann Turbostarter på CDON. Klicka på bilden för att komma direkt till CDON.

Det finns några saker att tänka på dock. I och med att den här tändaren blåser så rör den snabbt upp aska. Att hålla grillen någorlunda ren underlättar och se till att tömma asklådan innan du startar. Gnistbildning sker också efter ett tag, varför du ska dra ut tändaren när du väl fått fyr på briketterna / kolen. Kol sprätter fler gnistor och kommer igång snabbare än briketter.

Bortsett från det är den suverän. Det går nästan lite för snabbt att tända grillen med den här och att det är miljövänligt är förstås en ordentlig bonus. En annan bonus är att du kan öppna kapsyler med stödet.

En sista varning, den blir förstås väldigt varm – inte minst längst upp vid munstycket. Låt den kallna ordentligt på säker plats innan du plockar undan tändaren.

LÄS MER: 5 tips för att inte brinna upp