Skyrim får överlevnadsläge

Bethesda är helt klart inte färdig med sin storsäljare Skyrim. Spelserien Elder Scrolls, tillsammans med Fallout-spelen, är deras populäraste titlar. Detta mycket tack vare den stora modding-gemenskapen som håller extra liv i spelen. Snart kommer också Creation Club till Skyrim där moddare kan sälja sina kreationer till användare.

Förra året släppte Bethesda specialversionen av Skyrim med uppgraderad grafik. De har nu, till denna version, utannonserat ett överlevnadsläge som redan är tillgängligt som beta på Steam. Till Fallout 4 släppte Bethesda ett överlevnadsläge mindre än ett halvår efter lanseringen. Likt överlevnadsläget där så kommer det i Skyrim kräva att din karaktär äter och sover med jämna mellanrum. Snabbresande via kartan kommer heller inte tillåtas. Du kan dock fortfarande köpa dig en skjuts med häst och vagn mellan de olika städerna, även om du efteråt förmodligen behöver äta och sova för att ta igen dig efter den långa resan.

Eftersom Skyrim är fullt av regn och snö så kommer kyla också vara ett allvarligt hot för spelaren. Om du inte klär dig varmt och därför blir nedkyld så blir du långsammare, fingerfärdigheten blir sämre och exempelvis låsdyrkning blir svårare. Kläder och utrustning kommer vara olika bra på att hålla dig varm. Vi kan anta att en heltäckande pälsklädsel är varmare än en järnrustning. Är du varmt klädd så tar det längre tid innan du behöver värma dig framför en brasa eller med lite het soppa.

Sjukdomar blir också ett större hot och du bör tänka på att försöka bota dem innan de blir värre. Den mängd utrustning du kan bära med dig kommer minskas rejält, och har du med dig för mycket så blir du snabbare trött. Detta och mer kommer göra Skyrim mycket farligare och mycket mer tidskrävande att utforska. Perfekt för de av er som långsamt vill bli torterade med otroligt repetitiva nödvändigheter. Det är klart jag vill uppleva kyla och hunger i Skyrim nu när vintern är på väg och man riskerar att frysa ihjäl genom att bara kika ut genom fönstret.

Överlevnadsläget kommer vara gratis att testa under första veckan efter det släpps. Därefter kommer det säljas via Creation Club för under hundringen.

Skyrim Survival Map