Recension – Den lille prinsen (2015)

Gör dig redo för att följa med på ett äventyr för hela familjen. Ett äventyr som har oerhört mycket hjärta och själ i något som jag kan tycka tillhör en av de vackraste filmer jag har sett. Den lille prinsen bjuder oss på allt och lite till i detta magiska och fantasifulla äventyr för hela familjen

Handling

Den lille prinsen handlar om en liten flicka och hennes strävan efter att bli vuxen. Flickan och hennes mamma börjar på en intagningsintervju för en skola (Werth) som går lite galet när den enda frågan som ställs inte är den frågan mamman och dottern väntar sig. Mamman bestämmer då att de ska flytta in inom området som måste gå i Werth-skolan. På så sätt ska dottern kunna komma in på skolan lättare. Mamman hittar ett hus som är väldigt prissänkt på grund av ett fallfärdigt ruckel som ligger bredvid huset. De flyttar in och här visar mamman dotterns liv i en stor tavla hon har gjort där dagens sysslor står. Dag för dag, vecka för vecka, månad efter månad och slutligen år efter år.

En dag känner flickan doften av bensin och sekunden senare kommer en stor flygplanspropeller flygande igenom staketet och rakt in i huset. Hon ser en man som hämtar propellern och går in till det fallfärdiga grannhuset igen. Flickan tillsammans med polisen knackar på hos farbrorn som betalar med en skål med mynt. På kvällen kastar farbrorn in ett papper med starten på en saga. När flickan ser farbrorn som sitter uppe på sin balkong stänger hon fönstret och drar för gardinen. Morgonen efter när flickan sen sitter och sorterar mynten sticker hon sig på något spetsigt, hon hittar lite små skulpturer. Hon tar mod till sig och går in till farbrorn som sen presenteras som Flygaren. Här börjar äventyret om den lille prinsen. Följ med på resten av den gripande sagan!

Utlåtande

Jag tycker detta är en fenomenal film. En film som alla borde se, inte bara barn. Denna film bör ses tillsammans med sina barn. Framförallt om du glömt bort något av de viktigaste som finns i livet. Barn är alltid barn, och bara för att man blir vuxen innebär det inte att barnet i en människa ska glömma hur man är ett barn igen. Det kan alltid behövas längre fram i livet. En riktigt bra film helt enkelt. Samla familjen, eller varför inte hela släkten och bjud dina närmsta på en oförglömlig filmkväll tillsammans med den lilla flickan, flygaren och den lille prinsen!

Den första tanken som slår mig är hur otroligt mjukt animerad filmen är. Den är mysigt gjord rakt igenom hela filmen. Rösterna och musiken gör det hela ännu bättre.

Filmmässigt sett har den allt man kan tänka sig av en animerad film. Den har glädje, fantasi, sorg och äventyr i sig. Budskapet blir väldigt tydligt tidigt in i filmen. Den rent av skriker: ”Bli inte en grå och tråkig vuxen” Flera gånger upprepas uttrycket från Flygaren: ”Att växa upp är inte problemet, utan att glömma!”