Nya Xbox One X ute nu

Microsofts senaste spelkonsol, Xbox One X, finns nu ute i butikerna. Konsolen lanserades igår och är en uppgraderad version av deras Xbox One. Den kan köra spel i upp till 4K upplösning på bildskärmar som klarar av det och flera spel erbjuder även förbättrad grafik.

Med denna konsol kan användare alltså köra samma spel som tidigare fast lite snyggare. Xbox-chefen Phil Spencer har tidigare sagt att Xbox One X är för entusiaster som vill ha den senaste och bästa tekniken. Därför räknar de med att konsolen inte kommer bli deras bäst säljande, utan att det kommer fortsätta vara Xbox One S.

Xbox One X har mycket mer kraft under huven för att klara av den kvadrupla pixelhöjningen. Den har marknadsförts som den kraftfullaste konsolen någonsin. Detta är ju något som man förväntar sig från en ny generation av konsoler; de brukar vara de ”kraftfullaste någonsin” (Nintendo borträknat). Men då Microsofts nya konsol fortfarande håller sig till samma generation så känner de kanske att de kan skryta lite mer om saken.

REKLAM.

Xbox One X
Boka din Xbox One X hos CDON. Klicka på bilden eller här.

Den bättre prestandan tillåter, förutom högre upplösning, även bättre grafik. Den kommer även ge ett bättre flyt i de mer krävande spelen. Flera spel har så kallade Xbox One X Enhanced-uppdateringar och Microsoft har på sin Xbox-sida en komplett lista över dessa spel. På listan finns en hel drös med spel, lika många släppta som de som fortfarande är under utveckling. Där går det så klart att hitta Skyrim, och även Rise of the Tomb Raider, och det kommande The Crew 2.

Än så länge finns inga exklusiva spel till den nya konsolen, men Microsoft utesluter inte möjligheten att det kan komma i framtiden. Priset här i Sverige är just nu ungefär 5400 kronor och entusiasterna bland er sitter säkert redan och spelar. Ni andra får fundera om den högre kvaliteten är värd det högre priset.