Jämför allt inom finans

REKLAM.

Innan internet slog igenom var det långtifrån lätt att jämföra olika sorters tjänster, men efter ett tag dök prisjämförelsetjänsterna upp. Då handlade det mest om att jämföra priset på prylar du kunde köpa online, men nu finns det tjänster där du kan jämföra betydligt mer än bara vad prylar kostar. En sådan tjänst är MyStep, som är en ny heltäckande jämförelsetjänst för finansiella tjänster.

Anledningen till att jämföra olika finansiella tjänster är förstås att hitta bäst pris. Det kan skilja en hel del mellan olika långivare, inte minst när man lägger till bindningstider. Bolån är ett lån du behöver ha bra koll på just vad det gäller bindningstiderna och på MyStep är det enkelt att se vilken ränta du får vid vilken bindningstid.

Lägst, eller kanske snarare rätt, pris är förstås inte enda anledningen. Övriga villkor är nästan lika viktigt. Måste man binda ett bolån och vad gäller då? Vilka låneskydd finns att få när du drabbas av sjukdom eller arbetslöshet. Det här och mycket mer hittar du när du jämför finansiella tjänster på MyStep, där du också hittar en hel del bra artiklar. En bra artikel som jag gillar är artikeln om ID-kapningar, som blir allt fler. Att ha ett bra skydd mot just ID-kapningar har blivit allt viktigare.

Sist men inte minst bör du förstås ha koll på återbetalningsregler. Ett lån ska förstås betalas tillbaka, och vilka krav som finns på amortering och hur lång tid du ska betala tillbaka lånet på kommer att avgöra din månadskostnad. Om du behöver låna så ha ett mål att försöka betala tillbaka lånet så fort du bara kan, men vissa lån tillåter inte att du extraamorterar om du får en chans att samla ihop lite extra pengar. Har du lyckats skapa en buffert så kanske du har enklare att öka amorteringen och därigenom minska din framtida räntekostnad.

 

Det här är ett sponsrat inlägg.