Just nu i bloggvärlden

En av mina nya favoritsysselsättningar, som jag har ägnat mig åt mer och mer sedan jag startade den här bloggen, är att granska bloggvärlden. Åtminstone vad det gäller bloggvärlden med finansiella bloggar. Och bara för att belysa hur kul jag tycker det är ska jag försöka göra en liten sammanställning över vad jag läst idag – och som jag tycker att ni också ska göra. 

Men först, för ordningens skull, det här är absolut inte ett sponsrat inlägg. Nedanstående bloggar, precis som mååånga andra, är läsvärda och har många bra poänger. Nu kör vi:

Investerarens Aktieskola – Dagens nyhet, den här bloggen hade jag inte på radarn förrän idag och hittar en väldigt bra aktieskola. Väl värd ett besök. Dessutom väldigt matnyttig och från grunden. Bra för alla, även vi som varit med ett tag – det skadar aldrig att uppdatera grundkunskaperna.

Sparo – Inte bara en av mina favoriter utan en favorit för många. Inte minst på grund av upphovsmannens väldistanserade humor, som blandas med många bra spartips. Att leva sparsamt kan göra vem som helst rik, särskilt med de här tipsen.

Frihetsmaskinen om långhelger – En av de som minskat heltidsarbetandet är personen bakom Frihetsmaskinen, åtminstone som jag har förstått saken. Frihetsmaskinen skriver inspirerande inlägg om hur det är att arbeta lite mindre, men också mycket annat intressant. Inlägget om långhelger är väldigt läsvärt med tanke på att det är en sund reflektion om hur det kan vara att minska på tempot.

bloggvärlden

Kaizenliv om övervikt – Bloggaren bakom Kaizenliv har ofta träning med i inlägget, något jag tycker är väldigt positivt då jag tycker att man ska investera i sin hälsa först och främst. Det här inlägget berättar om Folkhälsomyndighetens rapport för 2016, vilket är dyster läsning…

[sgmb id=”1″]

Bloggvärlden har förstås mycket mer att bjuda på. Som Aktiepappas post om Surgical Science, ett inlägg om en väldigt intressant börsintroduktion, eller Utlandsutdelarens veckoplan, där några intressanta tankar om Handelsbanken (bland annat) avhandlas.

Det här är givetvis bara ett axplock, men vad som är väldigt intressant är bredden på den finansiella bloggvärldens alla inlägg. Från hälsa och långhelger till aktieskola och börsintroduktioner. Vem behöver TV när det finns så många bra bloggar att läsa? Och med tanke på att det är perfekt väder för att grilla kanske du vill ha ett tips från Grillbaronen.se?