Fem spel som blev bra filmer

Att göra film av spel kräver en hel del, inte minst på grund av att spelen är på många sätt annorlunda uppbyggda. Filmhistorien är full med exempel på spel som inte blev särskilt bra filmer – men här ger vi dig tips på fem spel som faktiskt blev bra filmer.

Prince of Persia (2010)

Jake Gyllenhaal som den persiske prinsen och Gemma Arterton som prinsessan i ett riktigt spännande äventyr. Den gode Jake hoppar och slåss precis som prinsen i spelet, samtidigt som han och Gemma lyckas tillföra både ett kärleksdrama och en spännande intrig.

World of Warcraft (2016)

Vem trodde någonsin att WoW skulle kunna bli en bra film? Konstigt nog blev World of Warcraft en bättre film än vad man över huvud taget kan tro. Läs vår recension här: Warcraft 

Resident Evil (2002)

Resident Evil

Nja, det gäller visserligen bara den första filmen. Resten… de kan du skippa. Men den första filmen är faktiskt riktigt bra, har bra tempo och är ordentligt skrämmande. Synd bara att de behövde ha en boss med i filmen – det har räckt gott med zombierna. Milla Jovovich gör en riktigt bra roll som Alice.

Assassin’s Creed (2016)

Rätt lik Prince of Persia, fast ändå inte. Här är det en hel del avancerad teknik inblandad. Och Michael Fassbender förstås. Som är en ordentligt bra lönnmördare. Eller hur det nu var…

Silent Hill (2006)

Radha Mitchell hamnar i en mardrömslik stad och en fantastisk stämning blandas med skräck. Jag är lite kluven och osäker på om jag gillar filmen bättre än spelet, vilket är svårt att välja.

Ovanstående filmer kan förstås se oavsett om du spelat spelen eller inte. Ibland kan spelen tillföra en extra dimension till filmerna, och ibland står filmen utan tvekan på egna ben.

Vad tycker du? Är det någon film du saknar på listan?