Bilar och surf’n’turf

Att kombinera en god ryggbiff med lite rejäla jätteräkor är alltid ett säkert kort. Men vad som blir ännu bättre är att avsluta med Ahlgrens bilar. 

Ahlgrens bilar har sedan ett tag tillbaka utvecklats till mer än bara de klassiska bilar. Salta bilar, sura bilar, chokladbilar och numera också bilar du med fördela kan grilla – precis som marshmallows.

Hur mycket jag än gillar Ahlgrens bilar måste jag vara ärlig och säga att jag var långt ifrån säker på att jag skulle gilla att grilla dem. Men jösses vad jag blev överraskad. Dagens minst sagt fantastiska grill bestod av en rejäl skiva ryggbiff, grillade jätteräkor och en ordentlig sallad. Att sedan avsluta med Ahlgrens grillbilar var helt perfekt.

Att grillla marshmallows brukar vara riktigt bra, men Ahlgrens bilar med samma klassiska smaker som vi alla är vana vid, visade sig vara perfekta att grilla. Visserligen behöver de rejält med färg, men när de väl uppnår en rostbrun färg är de som bäst.

Dagens huvudgrill blev förstås som vanligt väldigt bra. Grillade jätteräkor tillsammans med en bra ryggbiff är aldrig fel:

Ryggbiffen kryddades idag med väldigt goda kryddor som min kära svägerska hade försett oss med. Amerikansk Bacon-krydda och Amerikansk grill-krydda gav ryggbiffen en väldigt god smak. Extra tydlig var bacon-kryddan, där sältan var väldigt framträdande!