Världens bästa kött att grilla

Efter ännu ett väl genomfört Göteborgsvarv finns det inget annat för Grillbaronen att göra än att grilla T-ben. T-ben är tveklöst det bästa man kan grilla, då T-benet ger dig det bästa av två olika sorters kött: Ryggbiff och oxfilé. 

Allt du behöver till ett så här fantastiskt kött är en ordentlig grönsallad, möjligtvis i sällskap av en smula (eller två) getost. Allt du behöver göra är att salta (ordentligt) och peppra köttbiten, klappa gärna in kryddorna, och grilla sedan över glöd 30 sekunder på varje sida. Grilla sedan färdigt på indirekt värme. Plocka av T-benen när temperaturen i mitten är cirka 55 grader och låt dem vila några minuter så får du ett perfekt kött:

t-ben 1

Till ett så här fantastiskt kött behövs ett vin som fixar de kraftiga smakerna. En chateauneuf-du-pape är precis vad som behövs, men glöm inte att lufta den ett par timmar:

påve1