Varför valde vi e-bok?

När vi funderade över att ge ut John Romeo på egen hand, för att få full frihet över hela berättelsen, funderade vi också länge över formatet. Det hade varit lätt att gå den traditionella vägen och ge ut böckerna om John Romeo som vanliga, tryckta böcker. Men det tog inte lång tid innan e-boksformatet tog över, även om vi precis som så många andra tycker om känslan av en pappersbok.

E-böcker har haft svårt att slå igenom över hela världen, men en ny studie från PwC visar att e-böcker kommer att gå om traditionella böcker redan 2018 – fast då gäller det USA och Storbritannien. Vi tror samma sak kommer att hända i Sverige, även om det går trögt. E-boken vinner hela tiden mark, av många anledningar.

Anledningarna till att vi tror stenhårt på e-boken som format är många. Miljöfrågan finns förstås med, en e-bok påverkar inte miljön på samma sätt som traditionella böcker. En annan stor fördel är tillgängligheten, en e-bok kan du få tillgång till på sekunder. Dessutom är e-böcker både enklare och billigare att producera, vilket gör att vi kan hålla ett väldigt lågt pris. För en fantastisk läsupplevelse som varar i åtskilliga timmar får du betala mindre än vad en lunch kostar. Vi är nere på kostnaden för en latte och en kanelbulle.

Just tillgängligheten, både i format och pris, är den vinnande faktorn. Vi vill att så många som möjligt ska kunna läsa om John Romeo och hans äventyr. Med tanke på de goda recensioner vi får är vi helt övertygade om att vi har hittat rätt med John Romeo.