Test: Scans nyheter del 2 – Revben och grillplanka

Grillbaronen fortsätter att testa Scans nyheter för 2017. Idag var det dags för alspånsrökta revben och grillplanka med chili och äpple. 

De alspånsrökta revbenen är egentligen inte nya för i år, men nytt är att de säljs med fast vikt. De är hur som helst färdiglagade och behöver bara värmas, vilket förstås gör sig bäst på grillen. Att de är rökta är fullständigt uppenbart när man smakar på dem, röksmaken är väldigt tydlig men tar absolut inte över. Köttet på benen är inte bara extremt mört, det är också mycket kött på lite ben vilket Grillbaronen uppskattar. Idag serverades de med en enkel grönsallad och hela champinjoner.

Grillplankan är lite mer traditionell. Goda smaker, men i grund och botten är det kotlett vi pratar om. Fördelen är att den är skuren på längden och därigenom betydligt lättare att grilla. Grillplankan smakar en hel del av äpple och chilismaken är inte särskilt framträdande. Det kunde gott ha varit lite mer styrka i chilin.

Helt klart är dagens vinnare de alspånsrökta revbenen. Mörare kött har jag inte ätit på länge. Grillplankan är helt okej, men rätt vardaglig och imponerar inte utöver det vanliga. Men revbenen kan du få vilka gäster som helst att börja yla av lycka – och det är ett tydligt tecken på en lyckad kväll!