Test: Scans nyheter del 1 – Innanlårskappa och flintastek

Grillbaronen är stolt över att få chansen att testa Scans nyheter för 2017. Idag testar vi Innanlårskappa och flintastek med humle. Resultatet är en mycket smakrik grill!

Scan fortsätter att vara innovativ och följer dessutom konceptet med nose to tail. I dagens test hittar en flintastek som kryddats med bland annat humle, vilket ger en tydlig smak av öl. Innanlårskappan är en helt ny styckdetalj för Grillbaronen och det är riktigt roligt att få testa, särskilt som innanlårskappan kryddats ordentligt med jalapeño.

För den som är van vid att grilla indirekt är de här produkterna ingen större utmaning. Tänd grillen i god tid innan, vänta tills briketterna/kolen är grå och grilla sedan direkt över glöd 30-60 sekunder. Avsluta med indirekt grillning i cirka 25-30 minuter. Skär upp flintasteken i strimlor, 1-2 centimeter breda, och dela kappan i fyra till fem bitar. Servera med en god grönsallad, kanske en bakad potatis och någon god sås.

Av de här två nyheterna gillar jag innanlårskappan mest, och det beror inte bara på att det är en nyhet för mig eller för att det är nötkött. Smaken är riktigt bra med en lagom hetta från jalapeñon, men framför allt är det en riktigt mör köttbit med mycket naturlig köttsmak. Lite salt hade egentligen varit allt som behövdes.

Flintasteken i sig är alltid ett säkert kort och smaken av humle i det här fallet är väldigt tydlig. Kanske en aning för framträdande, men ingenting man stör sig på. Den är lagom salt och är precis så mör som man kan förvänta sig av en flintastek.

Totalt sett blir det ett väldigt väl godkänt betyg för del ett av vårt test av Scans nyheter. Det här är två fina köttbitar som alla kan lyckas med och som hela släkten, utom veganerna förstås, kommer att uppskatta väldigt mycket. Vill du inte servera dem med bakad potatis kommer en kall potatissallad med en hel del dijonsenap fungera väldigt väl.