Test: Bullens Beer Banger

Bullens har för första gången sedan 1953 lanserat en ny produkt och det handlar om någonting som en Grillbaron verkligen älskar. Ölkorv. Och inte vilken ölkorv som helst, det är ölkorvar med två av de viktigaste ingredienser som finns. Öl och kött. 

Nyheten att Bullens lanserar nya produkter handlar om hela tre olika korvar, alla med riktig öl som en av ingredienserna, tillsammans med 90% kött. Det är också mitt första intryck, det här är korvar med mycket kött. Och det är bra kvalité på köttet. Alla som någon gång, förmodligen under en utflykt, käkat Bullens klassiska pilsnerkorv vet att det alltid har varit bra råvaror. Bullens Beer Banger som de nya korvarna heter kommer i tre varianter; Stout, Lager och IPA. De tre korvarna har förstås ölsorter som motsvarar sina namn, och ölen kommer från Charlis Brygghus.

För testet bestämde vi oss för att grilla två av korvarna (Lager och Stout) som förrätt, eller snarare lite tilltugg till en öl. Passande nog släpper Charlis Brygghus en lättöl som heter just Bullens Lager och som fungerar väldigt väl till korvarna. Vi grillade dem rätt hårt och de klarar hög värme utan att spricka alltför mycket. Därefter skivades de upp i slantar och fungerade mycket väl till en pilsner. Dock är Stout-korven kanske väl tung för de som inte gillar Stout, vilket är väl värt att tänka på.

Den sista korven – IPA-versionen – grillades tillsammans med kamben, tomat, sparris och squash. Vilket blev fantastiskt bra. IPA-korven är min klara favorit. Mycket smak utan att smaken tar över. Dessutom fick vi en chans att testa Stokes tomatketchup, som var en väldigt positiv överraskning. Det är extremt mycket tomatsmak i den här ketchupen och det gillas av samtliga familjemedlemmar. Den tar inte över på något sätt.

Allt som allt får Bullens Beer Banger-korvar ett mycket gott betyg, där IPAn är bäst, tätt följd av Lagern och sist Stouten.

Bilden av slutresultatet kan få vem som helst att bli hungrig igen, trots en ordentlig brakmiddag.