Spring med Forerunner 235

Om du som jag gillar att springa och samtidigt gillar teknik har du säkert en pulsklocka. Jag köpte nyligen en Forerunner 235 och efter att ha använt den ett tag tänkte jag ge er en enkel recension.

Som jag nämnt kommer Grillbaronen att skriva om lite mer än bara grillandet, och att ränna runt i skog och mark en minst sagt stormig kväll som idag kräver en hel del motivation. Samtidigt är det otroligt avstressande och avkopplande att faktiskt få ge sig av ut i duggregn, mörker och en lätt motvind. Även när man mitt på den mörkaste äng möter en pigg, nattsvart labrador, vars husse uppenbarligen saknar sin hund. Husse hörs visslande på avstånd och labradoren försvinner ut i mörkret innan jag ens hinner reagera.

Hur som helst, jag gillar Garmin. Även om de har lite egenheter för sig i att basera allt som görs på amerikanska måttenheter och sedan gömma inställningarna ordentligt (jag behövde in på webbinloggningen för att permanent ändra klockformat, det gick inte att göra vare sig appen i telefonen eller direkt på klockan, även om klockan hade inställningen så ”skrevs den över” vid nästa synk) så tycker jag att gränssnittet är rätt okej.

Klockan i sig gör precis allt som utlovas. Den mäter puls genom den optiska sensorn, vars precision duger mer än väl för min del. Den synkar med telefonen, håller koll på steg och träning, samtidigt som den också visar inkommande samtal och meddelanden, samt kalenderbokningar.

Det visade sig vara en större fördel än vad jag trodde. Jag köpte egentligen inte klockan för att kunna se den sortens information, men det är väldigt bekvämt att slippa ta upp telefonen för att läsa meddelanden och se vem som ringer.

forerunner235-2

Forerunner 235 synkar dessutom väldigt väl med Nike+ appen, som jag använt länge för att hålla koll på min träning. Den ger också väldigt bra feedback om hur träningen utvecklas och min återhämtningsförmåga. Att pulsträna med den går också fantastiskt bra, det går väldigt lätt att välja ett visningsläge under träning som indikerar vilken pulszon jag befinner mig i för optimal träning.

Dessutom tycker jag att den är rätt snygg. Inte världens snyggaste klocka, men betydligt bättre utseende än många andra smarta klockor. Det finns en hel del smarta klockor på marknaden som för tankarna till ett trygghetslarm istället för en klocka, men Forerunner 235 gillar jag designen på.

Ytterligare ett plus i kanten är batteritiden. Forerunner 235 snurrar på en hel vecka utan laddning, något kortare om det blir många träningspass med GPS:en. Den är vattentät ner till 50 meter (vilket antagligen betyder att du kan simma utan problem, men dyk inte djupt för den sakens skull) och har förutom standard GPS-täckning även stöd för GLONASS. Vilket betyder mer precision, särskilt om du ränner runt på nordpolen.

Med andra ord, jag är klart nöjd med Forerunner 235!