Spara pengar med Mina Tjänster

Jag gillar smarta appar, särskilt om de hjälper till att spara pengar. Appen Mina Tjänster upptäckte jag för ett tag sedan och har använt den ett par gånger. 

För tydlighetens skull, det här är inte ett sponsrat inlägg. Det är bara mina egna reflektioner kring en smart app som faktiskt kan hjälpa till att spara pengar. Alla har vi olika tjänster som varje månad tickar iväg pengar. Som musiktjänster, filmtjänster, TV, försäkringar, mobiltelefonabonnemang, och så vidare. Visserligen kan (och bör) man ha koll på allt det där genom sin budget, men den här appen ger dig en direktkoppling till dina banker och listar alla tjänster som är kända av appen.

Dessutom kan du enkelt säga upp dina tjänster eller få förslag på alternativ som kan vara billigare. Att säga upp går enkelt, men förslagen är inte alltid helt självskrivna. Appen är än så länge gratis och föredömligt ”ren” från onödig funktionalitet. Du kan enkelt ladda ner den till din telefon eller besöka hemsidan direkt. Inloggningen sker med hjälp av bankid och är busenkelt.

tjänster
Spara pengar och ägna dig åt att vandra längs ett järnvägsspår istället för att betala onödiga tjänster.

Just att spara pengar genom att minska på onödiga kostnader är förstås alltid önskvärt. Frågan är bara vilka tjänster man kan vara utan. Helt klart är det lätt att aktivera en och annan tjänst som sedan bara blir liggande med automatbetalningar. Själv har jag svårt att vara utan Spotify och Netflix, men gamla traditionella TV-abonnemang känns helt onödiga.

[sgmb id=”1″]

Det är också lätt att fundera på hur många tjänster som vi alla bara betalar för, men som vi kanske inte utnyttjar till fullo. Är man bara lite medveten om sina kostnader blir det enklare att avsluta dem. Varför inte variera sig lite och ersätta TV-tittandet med ett par bra pocketböcker?

För övrigt anser jag att Radiotjänst borde läggas ner. Om vi nu ska finansiera public service så gör det via skattsedeln. Betydligt enklare och mer demokratiskt.

Men, glöm inte att ge dig ut och grilla i det fina vädret. För tips på vad du kan grilla så besök Grillbaronen: