Snart dags för ny version av Jurtjyrkogården?

Efter att Stephen Kings Det blev en sådan framgång har Paramount bestämt sig för att se om de inte kan göra film på ännu en King-klassiker. Det är kanske inte så förvånande att de vill ge sig på Jurtjyrkogården, en av Kings mest skrämmande berättelser.

Jurtjyrkogården handlar om läkaren Louis Creed och hans familj, som flyttar till ett nytt hus i Ludlow, Maine. Allt verkar, precis som alltid i en King-berättelse, vara frid och fröjd. Till dess att familjens katt går och blir överkörd, varpå grannen Jud Crandall berättar om Jurtjyrkogården, en plats där barn i området har begravt sina djur sedan länge. Men bortom Jurtjyrkogården finns en annan begravningsplats, som gör att de döda kommer tillbaka som levande efter att de har begravts…

Inte mycket är känt om nyinspelningen, men personligen tycker jag inte att det hade behövts en nyinspelning. Den gamla versionen är tillräckligt skrämmande och det kommer att bli svårt att hitta skådespelare som passar så bra i rollerna som Dale Midkiff och Fred Gwynne.

Dessutom hoppas jag att Stephen King kan skriva en fristående uppföljare, då den uppföljare som kom i filmversion aldrig blev någon hit…

Det finns idag inget premiärdatum satt för nyinspelningen, däremot ska Kevin Kolsch och Dennis Widmyer regissera, enligt IMDB.