Sagt om John Romeo 1 – Konstnären

Den första delen av berättelserna om John Romeo heter Konstnären och har funnits ute i lite drygt fem månader. Under tiden har många hunnit läsa och en hel del har sagt vad de tycker. Här är några meningar från omdömena Konstnären har fått:

Intressant intrig, ett komplicerat kriminalfall, särpräglade karaktärer, filmiska miljöbeskrivningar och en problematisk huvudperson man vill se utvecklas (förhoppningsvis till det bättre!); helt enkelt en riktigt bra deckare som gav mersmak. Konstnären håller gott och väl för att kallas både spänningsroman och bladvändare med korta kapitel och bra driv.

Åsa Carlsson, Bokhyllan

 

En riktigt bra bladvändare som beskriver mitt Göteborg annorlunda än vad jag är van vid, helt klart en ny sorts deckare !

-Robert L, omdöme på Bokus

 

Jag gillar John Romeo skarpt. Ibland kan han vara lite brysk kan jag tycka men har samtidigt ett hjärta av guld. Hans annorlunda gåva är ovanlig och spännande i sig och gör boken och handlingen mer intressant.

Ylva Liljegren, Ylva Kort och Gott

 

Mycket bra spänningsroman, kryddad med övernaturliga inslag utan att kännas overklig. Ska bli väldigt intressant att se om nästa bok håller samma klass. Oavsett så är der skönt med något som känns lite nytt jämfört med alla dussindeckare.

Runar, omdöme på Bokus

 

Välskrivet, detaljerat, spännande.

Hannele, Hanneles Bokparadis

 

John Romeo är ingen vanlig polis – han har en särskild gåva. Många gånger känns den mer som en förbannelse. Han är ofta rädd för att att använda den, och han vet inte riktigt hur han ska hantera den. Just denna gåva gjorde mig uppriktigt intresserad av boken. Den gjorde att boken hade något unikt, något speciellt som stack ut. En deckare med övernaturliga inslag. Och jag blev inte besviken på hur väl det fungerade.

– Caroline, Bokstund

 

Arbetar du som journalist eller bloggar du om böcker? Vill du också ha ett recensionsexemplar så hör av dig på press@johnromeo.se 

[sgmb id=”1″]

Om Konstnären

När en ung pojke hittas mördad tillsammans med sina föräldrar står det snart klart att dottern i familjen är försvunnen. Kriminalkommissarien John Romeo, som brottas med alkoholism och en underlig gåva som ibland låter honom uppfatta ekon av starka känslor, får reda ut morden samtidigt som han försöker hitta den unga kvinnan. Är hon inblandad i morden på sina föräldrar och hennes lillebror, eller är hon ytterligare ett offer? Snart står han inför en värre motståndare än vad han någonsin träffat på i den korrumperade, smutsiga staden Göteborg.

Konstnären är den inledande delen i den första trilogin om John Romeo.