Ryggbiff med kappa

Ryggbiff är grymt gott, men det kan vara en utmaning att få rätt. En ryggbiff som grillas över medium blir sällan särskilt god, men en ryggbiff med kappa tål lite mer. Dagens grill blev ryggbiff med kappa och det blir inte mycket bättre än så här.

För alla er som inte har besökt Grillbaronen tidigare så kan det vara bra att veta att här grillas det året runt. Idag låg temperaturen på runt 10 grader, klar luft, grå himmel och ovanpå allt låg doften av löv som precis börjat förmultna. På grillgallret ligger ryggbiff med kappa, sparris, laxpaket, quorn och halloumi. Till detta serveras en rejäl grönsallad.

halloumi

Ryggbiffen blev grymt god, och sparrisen finns det absolut inget att klaga på. Men halloumin är oslagbart god när den grillas och tillsammans med ett mycket gott vin – Black Stallion – fungerade ryggbiffen tillsammans med en grönsallad, sparris och halloumi fantastiskt bra.

Som synes blev köttet perfekt – exakt medium och mycket saftigt tack vare den fina kappan:

Efter en fantastisk måltid blir det förstås film. Har du något bra filmtips? Kanske påbörja en TV-serie om levande döda?