Recension: Gotham Säsong 3 (2016)

Spel och Film recenserar den tredje säsongen av Gotham, en TV-serie som lyckats väldigt väl i de två första säsongerna. Håller även säsong tre? 

När jag såg de första avsnitten av Gotham var jag lite tveksam. Ingen Batman, bara Bruce Wayne? Men ett Gotham som är lika korrumperat och mörk som i filmerna, utan den mörka riddaren… Kunde det vara bra?

Och ja, det var bra. I mina ögon fantastiskt bra. För TV-serien Gotham handlar inte om Batman, utan om Jim Gordon (Ben McKenzie) och allt som händer omkring honom. Bruce Wayne (David Mazouz) är med, men han är i de nedre tonåren och inte alls någon maskerad hjälte. Fler figurer från Batmans värld finns med i TV-serien, som Pingvinen (Robin Lord Taylor), Selina Kyle (Camren Bicondova), Gåtan (Cory Michael Smith) och förstås Alfred Pennyworth (Sean Pertwee). Skurkar finns det gott om, förutom Pingvinen och Gåtan får vi en hel hög under Gothams utveckling.

För dig som inte sett de första två säsongerna så kommer lite spoilervarning inför fortsättningen, även om jag ska göra mitt bästa för att inte avslöja några vitala delar.

Gotham Säsong 3 fortsätter fokusera på Jim Gordon, men han är inte längre polis utan försörjer sig som prisjägare. Bitter över hans oförmåga att hålla ihop med Leslie (Morena Baccarin) ägnar han sig åt att kröka, jaga skurkar och se allmänt besviken ut. Samtidigt fortsätter Bruce Wayne att försöka hitta det hemliga sällskap som på något sätt är involverad i Wayne Enterprises. Fish Mooney (Jada Pinkett Smith) har sina superkrafter, men för henne och de andra superskurkarna som rymt från Indian Hill håller tiden på att rinna ut. Deras kroppar drabbas på något mystiskt sätt av krafterna och den ende som kan hjälpe dem verkar vara den ”gode” Hugo Strange (BD Wong).

Gotham är för den som gillar Batman är TV-serie som man bara måste se. Gotham följer inte alltid filmerna, men den smutsiga, korrumperade staden Gotham känner man som tittar väl igen sig i. Karaktärerna är underbara, välspelade och storyn utvecklas hela tiden. Det blir verkligen bara bättre och bättre, säsong tre håller måttet och det finns inget att klaga på.

Förutom att jag inte har fått chansen att se säsong fyra ännu…

Fakta Gotham Säsong 3

Recenserad på: Blu-ray
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1
Bild: Widescreen (1.78:1), HD 1080p
Språk: Engelska
Längd (min): 955
Text: Danska, Finska, Norska, Svenska
Releasedatum: 2017-10-23
Åldersgräns: 15 år