Recension – Don’t knock twice (Netflix)

Har ni nån gång hört historien om häxor som för bort barn. Här är en film som bygger på just detta. Var väldigt skeptisk till filmen fram till den faktiskt började. Det var ett gäng överraskningsupplevelser i skrämseln och det var även på något sätt ganska nyskapande känsla i filmen. För att inte tala om att den faktiskt har en sidohandling som är väldigt gripande på något sätt.

Handling:

Don’t knock twice handlar om skulptören Jess som bor i Wales. Hon vill återkoppla med sin dotter som hon fick bortadopterad/omhändertagen på grund av henne vilda leverne. Dottern Chloe verkar dock inte så intresserad av att återkoppla med sin mamma alls. utan hon stöter mer bort henne. Därefter får man se Chloe och hennes pojkvän Danny. Danny tar med henne för att knacka två gånger på ”häxans” nyligen nerbrunna hus. Det är något de aldrig skulle gjort. Det börjar hända konstiga saker för Dannys del. Helt plötsligt försvinner han och Chloe känner på sig att hon står på tur. Då tar hon steget att flytta hem till sin mamma. Det tar ett lite tag, sen börjar konstiga och mystiska saker hända. Häng med på denna resa, jag tror inte ni kommer ångra er!

Utlåtande:

Denna filmen förvånade mig faktiskt, den var så mycket bättre än jag hade vågat hoppas på. Skådespeleriet är helt okej och filmen har två vinklingar. Just den där lite obehagliga skräcken som förföljer en människa ända sen man var liten och var rädd för häxor och spöken men även en gripande historia om en mor som kämpar för att få tillbaka sin dotter. Så har ni inte sett Don’t knock twice så tycker jag ni ska se den. En film som faktiskt de flesta kan uppskatta skulle jag tippa på. Det är absolut inte den i särklass bästa skräckfilmen jag någonsin sett men den är en mycket bra kandidat!