Rampage blir film

Jag har alltid sagt att det går att göra film av de flesta spel, men aldrig trodde jag att gamla hederliga Rampage skulle bli film.

Om någon hade sagt åt mig för några år sedan att i framtiden kommer arkadklassikern Rampage att bli film så hade jag förmodligen inte trott på det. Men om jag hade trott på det och om jag skulle ha gissat vem som skulle göra huvudrollen så hade jag garanterat gissat på Dwayne Johnson.

Vilket det också blir.

För dig som aldrig spelat Rampage är det ett enkelt arkadspel som går ut på att förstöra så många byggnader som möjligt. Det låter svårare än vad du är, eftersom du spelar en människa som muterat till antingen en jätteapa, jätteödla eller jättevarg. Rampage var lagom beroendeframkallande eftersom det faktiskt är kul att förstöra…

 

 

Filmen verkar innehålla det mesta från spelet, möjligtvis med undantag av att det inte är människor som blir muterade djur, utan djur som blir muterade. Konstigt nog ser filmen rätt lovande ut, för alla oss som gillar spel-till-film och som inte har ont av att nörda ner sig i lite nostalgi. Trailern hittar du nedan.