Portal och Portal 2

Jag upptäckte Portal när jag fick med spelet på köpet då jag köpte The Orange Box – en spelsamling från Valve med bland annat Half Life 2. Portal är ett annorlunda spel, som i korthet går ut på att lösa ett antal pussel med hjälp av en maskin som skapar portaler. Du är inlåst i ett komplex med ett antal rum och om du inte löser pusslet kan du inte komma vidare till nästa rum. Pusslet är inget vanligt pussel, utan det handlar om att du ska lista ut hur du tar dig genom rummet med hjälp av portalerna.

Faktum är att det är ett oerhört beroendeframkallande spel. Redan från start är du fast och vill bara ta dig vidare genom rummen. Nyligen köpte jag uppföljaren till Portal och kan bara konstatera att del två är minst lika beroendeframkallande. Jag måste bara spela vidare och ta mig till slutet. Skillnaden mellan de två spelen är att i del två får du tag dig ut i världen utanför och jag ska inte avslöja mer än så.

Eftersom det här är två spel som är så pass annorlunda än många andra kan jag inte annat än att rekommendera dem till dig som gillar utmaningar och spel som hakar fast i dig. Det är bara att bunkra cola och köra igång.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar