Path of Fire till Guild Wars 2 ute nu

I fredags släppte ArenaNet den andra expansionen till MMO-spelet Guild Wars 2. Den heter Path of Fire och tar oss till den stora öknen i sydöst. Guden Balthazar har återvänt till Tyria och lämnar förödelse i sina fotspår. Han är ute efter magin från de äldre drakarna och i hans sikte finns nu den massiva kristalldraken Kralkatorrik.

Den stora nyheten för spelets andra expansion är introduktionen av riddjur. Till en början finns fyra olika djur att välja mellan. De har alla speciella talanger för att lättare ta sig fram i världen. Raptorn är tuff och snabb och en riktig mästare på att hoppa långt. Springern, en övergödd hare, kan istället nå svindlande höjder med sina hopp. Sedan har vi skimmern, en rocka-liknande varelse, som kan sväva över både land och vatten. Sist men inte minst (även om den där haren är en riktig baddare) så har vi den magiska schakalen som kan teleportera sig korta distanser. Det finns även ett femte gömt riddjur, en griffon, som kan låsas upp efter att kampanjen är avklarad.

Expansionen introducerar också nya elitspecialiseringar till alla klasser. Dessa specialiseringar tillåter fler vapen och nya färdigheter för de olika klasserna. Tjuvar får till exempel tillgång till gevär och därigenom fler möjligheter till att ta hand om fiender på distans. Krigare får istället användning för knivar och dolkar och deras specialisering fokuserar på att neutralisera magiker av alla sorter.

Utöver detta finns nya vapen och rustningar att använda sig av då du utforskar och utför uppdrag i de nya områdena i Elona och Crystal Desert. Högsta nivån för karaktärer är fortfarande level 80, som i grundspelet. Så du kan fortsätta spela PvP och andra aktiviteter med samma personer, utanför exklusiva zoner, oavsett vem som äger vilka expansioner.

Guild Wars 2 är nu lite över fem år gammalt och ArenaNet började erbjuda en gratisversion med vissa restriktioner samtidigt som den första expansionen släpptes. Path of Fire kostar ungefär 300 kronor och finns till PC och Mac.