Nu är det höst – tänd grillen!

September är officiellt den första höstmånaden. Det är också den månad som många svenskar dessvärre tycker att grillen ska packas in i något förrådsutrymme. 

Grillbaronen gör förstås tvärtom. Hösten är, precis som alla andra årstider, perfekt för grill. Idag blev det entrecôte, halloumi och grönsallad med getost. I praktiken oslagbart. Solen visade sig tillräckligt mycket för att grillen skulle kunna utföras i t-shirt. Några av björkarna i närheten har börjat få gula löv, det är hög luft och väldigt svala kvällar. En grill värmer både kropp och själ.

Halloumi bör för övrigt gillas precis som på bilden ovan. Hårt och länge, till dess att utsidan blir lätt brun och insidan väldigt mycket mjukare.

Serverar du en bra entrecôte ihop med en god grönsallad behöver du egentligen inte mycket mer, även om halloumin är ett perfekt tillbehör.

Har du tur och bor tillräckligt långt utanför stan kanske du kan se vintergatan när grillen är avslutad. Då blir kvällen verkligen fulländad och det är lätt att förstå att vi alla verkligen ingår i en väldigt mycket större värld än vi tror…