Kamben och potatissallad

Kamben är alltid ett säkert kort. Kamben är dessutom väldigt enkla att grilla, men man behöver en hel del tålamod. Som tillbehör finns det mycket som fungerar bra, men idag valde vi en god potatissallad och stora, grillade champinjoner. 

Kambenen får grilla indirekt, cirka 30-35 minuter. Jag brukar alltid använda mycket glaze och precis som när du ska använda örter i matlagningen så kan du inte få för mycket glaze. Glejsa gärna många gånger under grillningen, så att du får lager på lager med glaze. Välj en glaze som du gillar, antingen en färdig eller en som du slänger ihop med soja, honung, farinsocker, lite pressad vitlök och mängder av svartpeppar.

Potatissallad är också busenkelt. Koka ett kilo färskpotatis, låt dem kallna och skiva sedan i en bunke tillsammans med en finhackad gul lök. Tillsätt kapris, finhackad gräslök (och glöm inte att du aldrig kan få för mycket örter), 1-2 matskedar dijonsenap, 2-4 dl creme fraiche och eventuellt lite majonnäs. Peppra och salta efter smak.

Champinjonerna förtjänar att grillas efter smak. Ge dem gärna en rejäl yta, innan du avslutar på indirekt värme. Champinjoner tål mycket, men grilla dem inte lika länge som kambenen. Servera sedan alltihop med valfri sås.