Hitta bästa sparräntan

REKLAM.

Idag är det svårt att hitta en riktigt hög sparränta och för många framstår börsen som enda alternativet för att få en avkastning som är mer än en halv procent. Samtidigt är inflationen på väg upp och den är redan högre än den genomsnittliga sparräntan hos bankerna. Vilket i praktiken betyder att du som har pengar på ett sparkonto med en ränta som är lägre än inflationen faktiskt förlorar pengar på att bara låta pengarna stå kvar på kontot.

Och visst hade det varit toppen att få lite mer pengar. Om du skulle kunna få ut 10 procents ränta tar det lite drygt sju år att fördubbla kapitalet. En tusenlapp på ett sparkonto som ger 10% sparränta är efter sju år uppe i cirka 1 950 pengar. Då har vi inte räknat med eventuell skatt, men ränta på ränta-effekten ska man verkligen inte underskatta.

Att få 10% sparränta på ett konto är dock inte omöjligt, även om det förmodligen innebär en högre risk. Men så är det ofta med högre avkastning. Säkra placeringar ger sällan hög avkastning, även om det finns vissa sparkonton idag som ger lite mer säkerhet än vad man kan tänka sig, och det finns gott om sparkonton som faktiskt har statens insättningsgaranti.

Det är dock inte helt enkelt att leta reda på alla sparkonton med möjlighet till hög ränta, men på den här webbplatsen kan du enkelt få en översikt över de konton som ger högst ränta just nu. Översikten visar inte bara räntan, utan också några viktiga nyckelfaktorer för sparandet. Det finns också en hel del tips om vad du ska tänka på, som att faktiskt fundera på hur länge du vill låsa dina pengar och om du vill ha insättningsgaranti eller inte. Tänk bara på att inte satsa pengar på högriskalternativ om du inte kan avvara pengarna ifall det värsta skulle hända. Historisk avkastning är aldrig någon garanti för hur det kan gå i framtiden.

 

Det här är ett sponsrat inlägg.