Grillbaronen testar Scans nyheter 2016, del 1

Scan har flera goda nyheter i sitt sortiment och inför den officiella grillsäsongen 2016 testar Grillbaronen ett antal nyheter. Först ut är lammracks, revben och bringa. 

Det finns en hel del fördomar kring produkter med en färdig kryddning, vilket oftast handlar om att den som inte gillar dem vill visa sig på styva linan. Att man minsann kan tillaga allt från grunden. Grillbaronen bryr sig inte om det där, utan uppskattar slutresultatet, även om det handlar om förmarinerat, förkokt eller som i det här fallet – rökt i förväg. Bringan och revbenen är långsamt rökta med alspån, och behöver egentligen bara värmas på grillen. Lammracken behöver lite mer tid och därför börjar jag med dem.

scan2016.1

Till dessa fantastiska köttbitar blir det bakad potatis, spetspaprika, sparris och tomater. Allt grillas på indirekt värme, åtminstone i huvudsak, lammet får lite direkt grill för att få fart på tillagningen.

Scan2016.2

När det sedan är dags att skiva upp står det helt klart. Doften är fantastisk och Grillbaronen beslutar sig direkt för att utforska Alspån mer, vid ett senare tillfälle. Alla tre produkterna får ett väldigt bra betyg och klart bäst är revbenen. Bringan kommer sist tack vare att den var svår att nå rätt tillagning och blev en aning torr, även om smaken var fantastisk. Lammracken hamnar mitt emellan och blandningen av fänkål och örter lyfter lammet väldigt bra.

Scan2016.3

Mycket bättre än så här blir det faktiskt inte och med tanke på att det blev en mixad grill kunde alla som fick ta del av dagens grill hitta sin favorit.

Betyget blir således:

Bringan: 4

Lammrack: 4+

Revben: 5

 

Notera: På fredag testar vi nästa omgång av Scans nyheter – missa inte det!