Grillade lammrack

Det är förstås inte alla som gillar lamm, men för en Grillbaron är lamm något av det bästa som går att grilla. Ett par lammrack är lagom feta och fungerar perfekt att grillas lagom rosa. 

Lammrack grillas bäst i sin helhet. Förbered grillandet genom att pressa 3-4 vitlöksklyftor i en skål med lite olivolja. Krydda med rosmarin eller valfria franska örter.

Tänd grillen, grilla racken en minut över direkt glöd, 10-15 minuter över indirekt beroende på hur varm grillen blir. Bra tillbehör är baconlindade sparrisar och potatis som du slantat upp, tillsammans med vitlök, olivolja, rosmarin och ett par kryddmått salt.

En riktigt god sås som passar väldigt bra till lammracken är Grillbaronens Dijon Magic. Den består av två matskedar dijonsenap, två deciliter creme fraiche, en hel vitlök, franska örter, salt och peppar. Blanda allt ordentligt och låt stå kallt ett par timmar innan servering. Bättre än så här blir det inte: