Fläskkotletter och kopiösa mängder grönsaker

Fläskkotletter är i mina ögon rätt underskattade. Visst kan de bli torra och de tillhör förstås inte den möraste delen på grisen, men gör man på rätt sätt kan även en fläskkotlett förvandlas till ett kulinariskt underverk. 

För att lyckas med en fläskkotlett behöver du jobba med marinad eller glaze. En ordentlig glaze eller marinad behövs för att förvandla en ordinär fläskkotlett till ett smärre mirakel. Marinerar du så låt köttet ligga minst 8 timmar i marinaden, men helst ett dygn. Glaze kan du pensla på medan du grillar, och snåla inte!

Idag är det dessutom supermånen, så med en stjärnklar kväll och supermånen som sällskap blev grillen minst sagt fantastisk. Till fläskkotletterna, som marinerats ordentligt, blev det tomater och paprikor, samt en rejäl grönsallad. Inte alla gillar grön paprika, men för Grillbaronen är grön paprika den absoluta bästa paprikan!

fläskkotlett