Filmrecension: Han som ville henne så väl – 14 långa och otäcka minuter!

Emil Jonssons debutfilm “Han som ville henne så väl” har redan visats på en rad olika festivaler, bland annat  Göteborgs Filmfestival och Palm Springs International Film Festival. Spel och Film recenserar vad som kanske är årets läskigaste kortfilm. 

Vi möter en hämndlysten far (Per Ragnar) som är starkt övertygad om att hans förståndshandikappade dotter blivit utsatt för sexuella övergrepp. Han bestämmer sig för att ta saken i egna händer och ställa den misstänkte mot väggen. Vi får följa detta omtumlande möte som pågår i 14 obehagliga minuter.

Han som ville henne så väl är enkel i sin framtoning men oerhört effektfull. Kortfilmen har allt och lite därtill! Starka karaktärer, ruggigt gripande handling och oväntade vändningar. Man har även lyckats ta fram helt rätt stämning och miljö. Det här är en smart och välgjord film med goda skådespelarinsatser. Per Ragnar fullständigt briljerar i sin roll och gestaltning och sänder kalla kårar längs ryggraden. Det rafflande slutet kommer inte lämna någon oberörd. Han som ville henne så väl är en rysande och skräckinjagande thriller som är läskigt bra!

han som ville henne så väl

Regissören bakom kameran heter Emil Jonsson och det här är som tidigare nämnt hans första film. Filmen sägs ha tagit ungefär ett år och kostat tvåhundratusen kronor. Väl investerade pengar, då kortfilmen imponerar stort. Vad kommer Jonsson leverera härnäst? Vi väntar med spänning!