Filmer att se fram emot i år

Det här året kan vi vänta oss en hel del uppföljare och många efterlängtade sådana. Oavsett vilken genre du föredrar så kommer det finnas någonting att vänta på, för bland årets bästa filmer finns någonting för alla.

Om du väntar på nästa film i Fifty shades-triologin så behöver du inte vänta länge till. Den tredje, och alltså sista, delen Fifty Shades Freed kommer upp på biograferna lagom till Alla hjärtans dag, vilket knappast är helt oväntat. Christian och Anastasia, spelade av Jamie Dornan och Dakota Johnson, är numera gifta och i denna tredje film får vi fortsätta följa dem och deras förhållande – vilket säkert många ser fram emot.
Premiär: 9 februari

se fram

Om man föredrar drama kommer kanske Darkest Hour locka mer. Gary Oldman spelar huvudrollen som Winston Churchill i denna film som utspelar sig under början utav andra världskriget. Han tvingas ta ett beslut – om han ska kämpa med eller emot Hitler.
Premiär: 2 februari

Om man hoppas på en riktigt bra skräckfilm så finns några potentiella kandidater. En av dem är The Nun med Taissa Farmiga i huvudrollen som är en spinoff på The Conjuring 2, och i denna film återkommer nunnan som kunde ses där. Med tanke på hur många som blivit skrämda av The Conjuring så kan vi hoppas på att även denna film är ruggigt bra!
Premiär: 11 juli

Som sagt, detta år är det uppföljare som gäller – även för musikaler. I Mamma Mia! Here we go again får vi träffa Meryl Streep igen och höra ännu flera av de odödliga ABBA-låtarna.
Premiär: 20 juli

Det kommer förstås även ett gäng svenska filmer, en utav dem som är mest värda att nämna är filmen om allas vår Astrid Lindgren. Unga Astrid heter filmen, som helt enkelt handlar om Astrid som ung. Alba August gestaltar Astrid och i filmen ser vi även Maria Bonnevie och Björn Gustafsson, bland annat.
Premiär: 1 september

En film för de lite yngre, och förmodligen även många äldre, är Superhjältarna 2. Återigen en uppföljare, där pappa Incredible nu ska stanna hemma och ta hand om barnen medan mamma är ute och räddar världen.
Premiär: 31 augusti

Men det här är bara ett fåtal av de filmer vi har att se fram emot i år. Redan nu går det att förutspå att 2018 kan komma att bli ett fantastiskt filmår!