Destiny 2 öppen beta till PC

Om ni spelade det första Destiny så sitter ni nog just nu och otåligt väntar på nästa upplaga av spelet. Destiny 2 släpps den 6 september på PS4 och Xbox One, alltså om en dryg vecka. Men tyvärr så får PC-spelarna vänta ett par månader extra, närmare bestämt tills den 24 oktober.

Utvecklaren Bungie förklarar det hela med att de vill försäkra sig om kvaliteten, så att allting blir rätt, och att detta tar lite extra tid. Det positiva är att det åtminstone kommer till PC denna gång, då det första spelet endast kom till Microsoft och Sonys konsoler.

För er som inte vet vad Destiny är så är det en första-persons-shooter med rollspelsinslag som utspelas i ett framtida krigshärjat och invaderat solsystem där du besöker bland annat jorden, Venus och Mars. Störst fokus ligger i att kriga mot olika fientliga utomjordingar men spelet har även PvP-lägen där spelare kan slåss mot varandra. I takt med att din karaktär blir starkare så kan du ta dig an större och farligare motståndare.

Är det så att ni är intresserad av Destiny 2 till just PC, och inte orkar vänta tills i slutet av oktober för att testa spelet så har ni chansen redan denna vecka. Mellan 29-31 augusti erbjuds en öppen beta via Blizzards spelapp. Har ni redan förbeställt spelet så har ni möjlighet att börja spela en dag tidigare. Spelet kommer dock inte att finnas tillgängligt på Steam. Men eftersom spelet ges ut av Activision, ägare av Blizzard, så är det förståeligt att de väljer bort Steam till fördel för sin egen app.

Filstorleken på betan ligger runt 16 GB men ni kan räkna med att det slutliga spelet kommer att kräva minst det dubbla.