Dags för kamben-mania

Kamben är tjocka revben från gris, med mycket kött. De är relativt rika på fett och passar därför väldigt väl för relativt hårt grillande. Grillbaronen har en viss förkärlek för kamben och därför är det dags för lite kamben-mania. 

Att grilla mycket kamben är en utmaning som blir svårare ju mindre grill man har, men det finns ett enkelt knep. Om du har en grill som inte klarar av alla rack på en och samma gång så se till att hårdgrilla några av kambenen över direkt glöd, innan du placerar dem över indirekt och fortsätter med nästa omgång. På så vis kan du bygga ett berg av kamben som blir färdiga på ungefär samma gång.

Tanken med kamben-mania är att låta kambenen spela huvudrollen på tallriken. Du behöver inga potatisar eller någon annan form av kolhydrater. Satsa istället på en rejäl sallad som tillbehör, möjligtvis med en och annan majskolv som sällskap til kambenen.

Glöm dock inte betydelsen av en riktigt bra glaze. Hickory är alltid ett säkert kort, och använd gärna rikligt med glaze. Låt kambenen grillas 15-20 minuter på indirekt värme innan du använder glaze.