Blizzard kör gratishelg med Overwatch

Denna vecka har ni chansen igen att testa ännu ett storspel. Mellan fredag och nästa tisdag låter Blizzard alla som vill prova på deras lagbaserade skjutare Overwatch. Under dessa dagar är allt utom rankade matcher tillgängligt. Detta gäller på PC, Xbox One och Playstation 4.

Overwatch släpptes i maj förra året. Efter att utvecklingen av MMO-spelet Titan lades ner under 2013 så startade istället arbetet på en ny skjutare. Blizzard inspirerades bland annat av MOBA-spelen som då började bli populära. De ville ha ett spel som krävde samarbete och som erbjöd stor rörlighet och ett högt tempo.

Spelet har nu 25 hjältar i olika roller att välja mellan. Detta inkluderar Doomfist, som är den fjärde hjälten att läggas till sedan spelet släpptes, samt den svenska dvärgen Torbjörn Lindholm. Det har också kommit några nya kartor under tiden och ännu en, kallad Junkertown, är på väg.

Klockan åtta på fredag kväll drar testperioden igång. Som ni kanske vet behöver ni Xbox Live Gold eller Playstation Plus för att spela på konsol. För er som spelar på PC så räcker det med ett Battle.net-konto. Sedan har ni till tisdag morgon klockan nio, den 26 september, på er att spela så mycket ni vill.