Allt en filmnörd behöver är… En Google Chromecast!

Film har varit ett av mina största intressen sedan jag fastnade för Star Wars, Indiana Jones och Aliens på åttiotalet… Det sägs att film är bäst på bio, vilket för övrigt är något jag inte håller med om – man kan absolut njuta av film hemma i TV-soffan. Då gäller det förstås att filmerna visas med så bra kvalité som möjligt, att det är lätt att titta på film och att ljudet är bra. Naturligtvis finns det flera parametrar än så, men grundläggande är att det är enkelt.

Nyligen fick jag upp ögonen för Chromecast – som är en liten pryl stor som en tumme. Den ska pluggas in i en HDMI-port i din TV och sedan kan du börja strömma film via den här prylen. Har du ett abonnemang på Netflix kan du med fördel se på Netflixs filmer och TV-serier via Chromecast. Att konfigurera den lilla prylen går på fem minuter, sedan kan du skicka över bilden från din surfplatta, smarta telefon eller dator till Chromecast.

Det ska tydligen också finnas stöd för Headweb och snart följer en del play-appar (som SVT Play). Jag har än så länge bara testat Netflix, som fungerar förvånansvärt bra. För en filmnörd som jag kan det inte bli vare sig enklare än så här – och ljud/bild via Netflix är mer än godkänt.

Chromecast1

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar