Vikten av ett bra grillmönster

När man grillar vill man ha ett bra grillmönster, inte sant? Allt du grillar kommer att se betydligt bättre ut om du lyckas med att förse köttet / fisken / löken eller vad det nu är du grillar, med ett rutmönster. Det är dessutom inte särskilt komplicerat, men det kräver lite teknik.

Steg ett är att ha ett riktigt hett grillgaller. Placera sedan det du ska grilla rätt över glöden, låt ligga kvar 30 sekunder och vänd sedan exakt i samma ”riktning”. 30 sekunder till, innan du vrider råvaran ett kvarts varv. 30 sekunder till och ny vändning i samma riktning. Då blir det så här bra:

grillmönster

För att inte förstöra grillmönstret när du sedan grillar klart på indirekt värme bör du inte flytta runt råvarorna mer än nödvändigt. Låt dem ligga på en och samma plats, grilla klart och glöm inte att yla av lycka när du är klar.

Tips: Till en biff som den på bilden fungerar det väldigt bra med ett gott rödvin. Som Boom Boom! från Charles Smith Wines. Ett fruktigt rödvin (Syrah), som klarar rätt mycket kryddning. Som alla vet är Grillbaronen väldigt förtjust i att endast använda salt och peppar till bra köttbitar.