Upptäck Förenade Arabemiraten

REKLAM. Visste du att Förenade Arabemiraten är en federation som består av sju emirat. Ett emirat är ungefär samma sak som furstendöme. Furstendömen är vanligtvis mindre landområden som styrs av furstar. I Europa har vi bara tre furstendömen kvar; Andorra, Liechtenstein och Monaco.

Furstendömena, eller emiraten som de heter i Förenade Arabemiraten, är Abu Dhabi, Dubai, Ajman, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah och Umm al-Qaywayn, som alla styrs av en ärftlig härskare. Någon av härskarna i emiraten väljs till president över federationen. Totalt bor det cirka 5,6 miljoner människor i Förenade Arabemiraten, arabiska är det officiella språket och islam är den officiella religionen.

I emiratet Dubai, som ligger i den norra delen av Förenade Arabemiraten, ligger också staden Dubai, som är huvudstad i emiratet med samma namn. Dubai är också den största staden i Förenade Arabemiraten. Man tror att Dubai grundades någon gång i början av 1800-talet, men det har bott människor i området sedan mycket lång tid tillbaka. Idag är Dubai ett populärt turistmål, inte minst kanske på grund av att världens högsta skyskrapa finns där. Burj Khalifa är hela 828 meter hög och har 164 våningar. Vill du få en ordentlig utsikt över staden finns det två plattformar i Burj Khalifa, en på 456 meter och en på 555 meter. Förutom att vara den högsta byggnaden i världen slog Burj Khalifa även rekord vad det gäller vertikalpumpning av betong. Hela 700,1 meter pumpades betongen rakt upp.

Nu är Burj Khalifa inte det enda som finns att göra i Dubai. Staden är känd för sin shopping och det finns väldigt många affärer, varav Dubai Mall är världens mest besökta shoppinggalleria. Hela 1200 butiker finns i Dubai Shopping Mall. Mer än 60 miljoner människor besöker den här enorma gallerian varje år.

Förutom shopping finns det mycket annat du kan hitta på. Gillar du att åka skidor eller snowboard så kan du testa Ski Dubai, en inomhusarena för skid- och snowboardåkning. Det finns också djurparker, vattenland, ett antal museum, och mycket mer. Enbart att bo på hotell i Dubai kan vara en upplevelse då många hotell finns i de stora skyskraporna. Gillar du sport är cricket och fotboll vanliga populära sporter och det finns många arenor.

Naturligtvis är mat en upplevelse när du är på resa och du hittar all sorts mat i den här staden, även om det förstås är en god idé att testa det lokala kökets alla specialiteter. Gillar du mat ska du också passa på att besöka en så kallad Souk, som är en marknad där du hittar inte bara mat utan smycken, kryddor och mycket annat.