Tvätta bilen och spara pengar

Har du bil måste du tvätta den, hur lite du än gärna vill. En bil blir ordentligt nersmutsad bara genom att köras. Men gör du jobbet själv med tvätten sparar du pengar och på ett år blir det en hel del. 

Många kommuner tillåter inte att du tvättar bilen någon annanstans än på så kallad särskilt anvisad plats. Vilket betyder tvätthall eller liknande, där restprodukterna från tvätten tas om hand på rätt sätt. Vilket förstås är bra, eftersom en biltvätt ändå ger ifrån sig en hel del miljöfarliga ämnen.

Skulle du välja att tvätta bilen i en automatisk biltvätt, där du bara behöver köra in bilen och sedan låta biltvätten sköta allt, kostar det ungefär 150-200 kronor beroende på vilken nivå av tvätt du väljer. Motsvarande tvätt om du gör jobbet själv ligger på cirka 80 kronor, och då räknar vi högt. Med andra ord sparar du minst 70 spänn per tvätt på att göra jobbet själv.

70 kronor kan tyckas lite, men tänk på att en bil behöver tvättas minst en gång per månad. Det gör att på ett år tjänar du 840 kronor på att tvätta själv – och förmodligen är det lågt räknat. Dessutom är det betydligt mer skonsamt att tvätta bilen för hand än att köra bilen genom en biltvätt.

bil

Nu finns det förstås tillfällen då det är helt rätt att använda automatiserade biltvättar. Om det spöregnar, snöar horisontellt eller blåser så att du inte klarar av att stå upprätt är en biltvätt ett bra sätt att få bort smutsen från din bil. En väl underhållen bil kommer inte bara ge dig mer pengar när du väl säljer den, den kommer också att hålla bättre och därigenom kosta dig mindre pengar i underhåll.

Dessutom, den automatiska biltvätten kommer inte att dammsuga bilen eller tvätta av insidan – det bör du ändå göra. Så varför inte göra allt på en och samma gång och samtidigt spara pengar?