Test: Sweet Baby Ray’s: Sweet n’ Spicy

Grillbaronen testar en av årets nyheter – Sweet n’ Spicy från Sweet Baby Ray’s. 

Sweet Baby Ray’s, som i Sverige saluförs av Caj P, tillhör mina favoriter vad det gäller färdiga grillsåser. Nu har en av nyheterna introducerats i Sverige. Det handlar om Sweet n’ Spicy, en tjock grillsås med sting. Här hittar vi en väldigt pepprig sås där Jalapeños utgör huvudrollen. Dagens grill, bestående av fläskfilé och ett par tunna skivor halloumi, levde upp ordentligt tack vare den här grillsåsen.

Det enda som egentligen talar emot såsen är att styrkan tar över en aning. De andra smakerna får stå tillbaka, vilket är synd eftersom det trots allt finns lite rökig, sockrig smak bakom styrkan. Men för ingredienser som kräver lite kryddiga såser är det perfekt. En fläskfilé som inte har marinerats, eller kanske ett par skivor karré, mår väldigt bra av en sådan här sås. Den passar kanske inte lika väl till smakrika köttbitar som entrecôte eller en rejäl t-bensstek, men å andra sidan kan den skicka en fläskytterfilé till sjunde himlen.

Tänk bara på att vad du än vill dricka till så kräver en sås som är både söt och stark att vinet/ölen/läsken har förmåga att överbrygga styrkan hos såsen. Det kan vara läge med en mildare dryck för att låta såsen komma till sin rätt. Men vad du än väljer kan du vara säker på att det här är en sås som håller vad den lovar.

0275_18_SBR_SweetSpicyBarbecue_284