Test: Santa Maria Pineapple Glaze och Santa Maria BBQ Marinade for Chicken

Trots regn och rusk grillar Grillbaronen som vanligt. Idag testar vi Santa Maria Pineapple Glaze och Santa Maria BBQ Marinade for Chicken. 

Dagens grill består av en hel kyckling och kamben. Kycklingen grillas som Beer Can Chicken på Webers kycklinghållare, med öl och provensalska örter. Kambenen grillas indirekt och blir glejsade med Santa Maria Pineapple Glaze. Kycklingen marinerades hela åtta timmar i Santa Maria BBQ Marinade for Chicken. Marinaden räckte bara knappt till en hel kyckling, jag skulle behövt en påse till, men genom att marinera i en ordentlig påse, vända på kycklingen och gnugga in marinaden blev det ändå riktigt bra.

SantaMaria1

Kycklingmarinaden har en fantastiskt god, rund smak – med mycket tomat – som passar perfekt för kyckling. Det är en hel del socker i marinaden, så det gäller att inte ha kycklingen för nära glöden. När du grillar Beer Can Chicken ska du givetvis alltid grilla indirekt, men tänk ändå på att rotera kycklingen ett par gånger för bästa resultat. Ett kilo kyckling tar ungefär en timme att grilla indirekt.

Vad det gäller Pineapple Glaze så gillar jag verkligen sötman. Idag testade vi glejsen på kamben. Efter att ha gett kambenen färg och grillat dem indirekt i ungefär en kvart glejsades de. Som alltid med kamben ska man använda mycket glaze. Man kan utan tvekan känna ananasen i smaken och det fungerar mycket bra. Enda minuset är att den är lite för rinnig, hälften av glazen rinner snabbt av. Det går åt mer glaze än vad det egentligen skulle ha gjort. Likväl blir smaken fantastiskt bra, kamben fungerar väldigt bra med sötman.

SantaMaria2 SantaMaria3

Slutbetyget blir väl godkänt. Marinaden fungerar mycket bra för just kyckling och vad det gäller Pineapple Glaze så är det perfekt med smak av ananas. Bortsett från att den är väl rinnig så vinner Pineapple Glaze på sina smaker.