Test: Santa Maria BBQ Grilloil Garlic och Santa Maria BBQ Sauce Sweet & Spicy Chipotle

Idag testar Grillbaronen Santa Marias grillolja med vitlök och den makalöst goda barbecuesåsen Sweet & Spicy Chipotle. Resultatet överraskar på mer än ett sätt. 

Santa Maria är ett anrikt varumärke, som sedan lång tid tillbaka har handlat om kryddor och såser. Dagens grill består av en hel bit entrecôte, som vi låter marinera ett bra tag i Santa Marias BBQ Grilloil Garlic. Vanligtvis brukar jag inte marinera nötkött, men en grillolja med vitlök kan bara inte bli fel. Till köttet serveras färskpotatis och en grönsallad med ruccola, bladspenat, paprika, tomat, gröna queenoliver och fetaost.

santamaria4

Dessutom en rejäl klick av Santa Marias grillsås med Chipotlesmak. Det märks redan när jag häller upp såsen att det är rejäla bitar Chipotle i såsen. Och det märks utan tvekan på smaken. Den har ett rejält bett, med en perfekt rökighet. Jag skulle nästan, utan att egentligen ha testat hela Santa Marias sortiment, utnämna den här såsen till Santa Marias flaggskepp. Till köttets vitlökssmak blir det grymt bra. Den enda lilla nackdelen jag kan hitta är att grilloljan vi marinerat i är lite för salt. Jag brukar visserligen salta rätt ordentligt, men saltet i oljan tar över en aning.

Trots detta blir det ett mycket bra betyg. Såsen når hela vägen, medan oljan hamnar lite efter. Totalbetyget för båda två blir ändå full pott. Det är svårt att hitta grillsåser som både smakar mycket och ändå kan hantera vilken sorts kött som helst. Sweet & Spicy Chipotle tacklar även den mest krävande köttbit.

santamaria5