Test: Johnny’s BBQ-sås Choklad och Chili

Idag testar Grillbaronen Johnny’s BBQ-sås Choklad och Chili, och det visar sig vara en helt ny upplevelse. 

Just choklad och chili låter för Grillbaronen som Mexico, där choklad länge varit en naturlig del av både grytor och såser. En Texas Chili blir som bäst när ett par bitar riktigt mörk choklad får koka med. Därför är det extra intressant att ge sig på Johnny’s spännande grillsås med både chili och choklad – vilket tillhör Grillbaronens favoritsmaker.

För att ge BBQ-såsen lite motstånd grillade vi kamben och korv. Tre sorters korvar fick också sällskap av tomat, paprika och majskolv.

Själva såsen är rätt mörk, och den doftar rätt starkt av choklad. Själva smaken handlar mycket om lök, choklad och en lagom hetta. Till korven var det en perfekt sås och till kambenen fungerade den rätt okej. Tyvärr tar chokladen lite för mycket plats. Direkt får jag en känsla av mörk chokladsås till glass, och det är inte så choklad ska användas i en BBQ-sås. Överraskande nog fungerar såsen extremt bra ihop med tomaterna, som tar udden av den lite för starka chokladsmaken.

Samtidigt gillar jag det annorlunda i choklad med chili. I mat kan choklad bli riktigt bra, bara chokladen inte får en chans att ta över – som i det här fallet.

Grillbaronen har två andra Johnny’s att testa, och snart får du en chans att läsa vårt test. Det är förstås väldigt spännande att se hur Choklad och Chili-såsen står sig i jämförelse med ölsenapen och BBQ-sås original.

johnnys1.1