Tapas är fantastiskt gott

Tapas behöver absolut inte vara komplicerat. Allt som behövs är lite fantasi och fokus på det du gillar. Det är också en perfekt start på en bra grillkväll och det finns många grillrätter som fungerar bra som tapas. Som exempelvis refried beans. 

Det finns en del historier om tapas ursprung, där en del säger att det från början handlade om att täcka över vin med små tallrikar, eftersom man hade problem med flugor och annan ohyra. På det lilla fatet lades något att äta, som skinka eller korv. Andra säger att det kan ha att göra med att gästerna inte bara skulle dricka alkohol, utan också få lite mat i magen. Oavsett hur tapas uppstod är det ett mycket gott sätt att äta på.

Framför allt är det kanske gemenskapen i att sitta tillsammans och skicka de små faten fram och tillbaka. Det tar tid att äta och man får en chans att umgås mer. Från början kommer tapas från Spanien och naturligtvis vill man uppleva tapas på plats. Malaga är Spaniens sjätte största stad och definitivt en bra plats att hitta goda tapas på. Befinner du dig i Malaga är du mitt i Andalusien, som många rätter har sitt ursprung i.

Skulle du mot förmodan tröttna på att befinna dig på en plats kan du förstås ta dig runt med bil. Med en hyrbil i Malaga kan du enkelt ta dig runt på den spanska solkusten – Costa del Sol. Kustvägarna längs havet är en fantastisk upplevelse som påminner om kustvägarna längs Stilla Havet i Kalifornien.