Star Wars – 1983 – Arkad

Det tredje spelet i ordningen som släpptes på licens är i mitt tycke det bästa hittills

Det är egentligen inte konstigare än att det helt enkelt var snyggare med vektorgrafik på arkad än grafik på de hemkonsoler som existerade för tiden. Var det någonting som saknades 1983 var det nämligen grafik, vilken fanns i arkadhallarna.

Star Wars: The Arcade Game kanske också borde varit det första i ordningen eftersom det utspelar sig i första filmens drygt två minuter korta slutscen. Det gäller att i förstapersonsperspektiv som Luke Skywalker bana väg med sin X-wing genom hela ”The Death Star attack”, antingen genom att tillintetgöra sina motståndare eller genom att undvika dem.

Atari producerade och sålde närapå 12700 arkadkabinett för spelet vilket gjorde det till ett av de mest framgångsrika spelen 1983, mitt under pågående videospelskrasch. Det kan kanske också bero på att Atari använde Star Wars-trudelutten som jingel inför varje ny omgång. Hur som helst, om man som gamer skulle spela någonstans skulle man spela i arkadhallarna.

Spelet konverterades snart till Atari 2600 och 5200, men blev inte lika framgångsrika där. Det konverterades fortfarande 1987 till bland annat Amiga, där det grafiskt liknade originalet mer.

/”Player1”