Spelrecension – Victor Vran ”Overkill Edition” (PS4)

Jag har iklätt mig rollen som Demon-jägaren Victor Vran i spelet med samma namn. Jag har slaktat, jag har dött, jag har slagits mot maffiga bossar och slitit av mitt hår (om jag hade haft något) för att klara alla utmaningar. Det var rejält länge sen jag var så här fast i ett spel.

Handling:

Handlingen i Victor Vran är rätt typisk för denna sortens spel. Världen håller på att gå under, men har inte riktigt gjort det än. Du kommer till ett ställe som märkligt nog är mitt i smeten av detta. Du letar efter din vän Adrian, som har försvunnit från stället. Väl där får man reda på att drottningen har slutit en pakt med en mäktig demon och lite på den vägen är det. Vägen till mål är stundvis svår, väldigt roande och håller sig intressant hela vägen. Victor Vran framstår som en rätt vresig typ, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på vad han verkar ha genomlevt.

Utlåtande:

Grafiken i spelet är inte superb, men tillräckligt bra för att man inte ska få en massiv huvudvärk av att spela det. Något som faller mig helt och hållet i smaken är att varje område du reser till via kartan har 5 olika utmaningar. För att göra det ännu svårare så kan du även aktivera Hexes.  Utmaningshöjande förbannelser såsom att fiender blir snabbare och starkare, du förlorar gradvis med liv osv osv. Röstskådespeleriet är faktiskt förvånansvärt bra i spelet. Framförallt berättar-rösten i spelet som blandar in lagom mycket humor ihop med sin allvarsamma röst i spelet. Du plockar på din resa upp högvis med vapen, specialförmågor och andra godsaker, så att ditt inventory inte har någon gräns känns väldigt välkommet för min del. Du hittar även lite olika utstyrslar som har lite olika krafter. Jag kommer däremot på mig själv med att sakna att kunna ha olika rustningsdelar i spelet. Miljöerna i spelet är rätt gotiska och mörka, men aldrig så att det blir för tråkigt. Att leta hemligheter har aldrig varit såhär kul innan. Du kan hoppa upp på tak, studsa från vägg till vägg för att ta dig högre upp. Dina och demonernas attacker lättar ibland upp det tunga mörka i spelet med en explosion av olika färger.

Kort om Expansion:

Motörhead-expansionen som kommit har jag än så länge bara nosat lite på på ytan men är inte mindre intressant än själva originalspelet är. Den bjuder på stora kartor och rejäla utmaningar för spelaren. Själva konceptet för min del, som är ett stort fan av Motörhead och människan Lemmy var, är den helt trollbindande faktiskt. Du hittar lite anekdoter och helt plötsligt får du nya vapen. Gitarrer och Revolver är två nykomlingar. Handlingen verkar gå ut på att du ska hitta gnistan till Snaggletooth igen, då han har tappat all energi. I bakgrunden hörs vissa utvalda godbitar ur Motörheads massiva låt-repertoar. Mycket spelvärt må jag säga!