Spara en tusenlapp hur enkelt som helst

Det är söndag och det är hur enkelt som helst att ligga kvar i sängen. Men istället ska Money Cowboy inte bara ge dig ett tips på hur du kan spara en tusenlapp, du ska få hela två tips på hur du sparar en rund tusenlapp per tips. 

Tipsen har samma tema, och du kommer inte att bli särskilt överraskad när du inser hur lätt det är att faktiskt spara en tusenlapp. Allt du behöver göra är att göra jobbet själv. Det är väldigt enkelt att anlita en fönsterputsare och på en genomsnittlig villa i storstadsregionerna får du betala ungefär en tusenlapp netto. Har du fler fönster kan du spara ännu mer förstås. Allt du behöver göra är att blanda lite diskmedel med vatten, plocka fram en svamp, en trasa, fönsterputs och ta fram en fönsterskrapa. En timme eller två senare har du sparat tusen spänn och kan med stor fördel sätta in en extra tusenlapp på aktiedepån.

Nästa tips handlar om däckhotell, någonting som blivit allt mer populärt. Det är enkelt, det är bekvämt och det kostar dig inklusive däckbyte, tvätt och kontroll av däcken en dryg tusenlapp – åtminstone i storstadsregionerna. Det går att hitta billigare, det går att hitta dyrare, men om du istället ägnar en stund åt att byta däcken själv, tvätta dem och pumpa i lite extra luft har du sparat en tusenlapp. Visst behöver du investera i en domkraft, tvättmedel och kanske däckglans om du vill imponera på alla dina vänner, men domkraften håller många år och förbrukningsvarorna kostar inte mycket.

tusenlapp

Jag är förstås väldigt väl medveten om att vår tids största bristvara är just tid. Bekvämligheten att slippa ägna sig åt att göra jobbet själv kan mycket väl vara värd en tusenlapp eller två. Men när man analyserar sin egen situation är det inte svårt att inse att hamsterhjulet har snurrat ännu ett varv när du betalar för tjänster du kan göra själv. Om du får arbeta fem timmar för att få ut den där tusenlappen och sedan lägger den på att någon annan ska göra ett jobb för dig som kanske hade kostat dig två timmar, då går du tre timmar back. Om du har möjlighet att arbeta lite mer flexibelt kan du med fördel jobba två timmar kortare, putsa dina fönster och göra en vinst på det.

Dessutom, en tusenlapp som du köper aktier för och låter den arbeta för dig kommer att arbeta för dig i all framtid.