Snögrill är oslagbart

Att stå ute i full snöstorm och grilla är en fantastisk upplevelse. 

Förutom att ett ordentligt snöfall är vackert blir det också väldigt tyst när världen täcks av snö. Överraskande nog täcktes min kära hemstad av snö denna dag före nyårsafton. Grillen måste givetvis tändas och tjocka skivor oxfilé och halloumi grillas. Dessutom tillagas en rejäl portion refried beans. Till allt detta serveras grönsallad och bakpotatis.

Första gången jag grillade i full snöstorm var i fjällen, ungefär vid samma tidpunkt på året som nu. Då var det 23 minusgrader, idag ligger temperaturen på runt 0 grader. Ändå är det samma magiska upplevelse. Det blir inte mycket bättre än så här. Framför allt påminns jag om hur lite tid vi (jag) tillbringar utomhus. Att tillaga mat utomhus är grymt bra på alla sätt och vis, ändå är det max en dag i veckan som det sker.

Över huvud taget borde vi alla tillbringa mer tid utomhus. Mat som tillagas och äts utomhus blir alltid godare än om den inmundigas inomhus. Att uppleva naturen är bra för oss alla och det blir inte mycket bättre än en kväll som den här.