Snart dags för Eurovision

REKLAM. Den 62:a upplagan av musiktävlingen Eurovision Song contest kommer i år att hållas i Kiev, Ukraina. Förra årets vinnare var Jamala med låten 1944 och Sverige bidrar med Robin Bengtsson. Hans låt heter I Can’t Go On och skrevs av David Kreuger, Hamed ”K-One” Pirouzpanah och Robin Stjernberg.

Det är nu tionde året i rad som tävlingen kommer att bestå av två semifinaler och därefter är det dags för finalen. Eurovision är en tävling som engagerar hela Europa, men inte bara Europa utan även många länder utanför Europa intresserar sig för tävlingen. Mest avlägsna är Australien, där Eurovision har blivit riktigt stort.

Vem som vinner brukar alltid vara en diskussionspunkt kring fikaborden eller i TV-soffan, och helt säkert är det sällan. Det går dock att satsa pengar på vem man tror vinner och just nu verkar Italien ha väldigt låga odds. Sverige ligger dock inte långt efter och det är förstås inte så konstigt, Robin Bengtssons låt är riktigt bra. Fast tror du att något land med högre odds kan vinna så är det förstås det du ska satsa på.

Som vanligt med alla spel är det givetvis viktigt att du tänker på att inte spela för mer pengar än vad du kan avvara. Nu hoppas vi förstås att Sverige vinner ännu en gång. Du vet säkert att Sverige har vunnit flera gånger, men visste du att det är hela sex gånger som Sverige har tagit hem vinsten? Första gången vad med Abbas Waterloo och det var år 1974. Måns Zelmerlöv var den som vann senast, med Heroes år 2015. Kan det bli vinst även 2017?

 

Det här är ett sponsrat inlägg.