Skistar fortsätter leverera

Jag har skrivit om Skistar tidigare och Skistar fortsätter att vara en favorit, inte minst på grund av att det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret visade både ökad omsättning och ökad vinst. 

Privata Affärer rapporterar om Skistars ökning och det är positiv läsning för oss som gillar bröderna Paulssons företag. Vinsten är kanske inte det viktigaste i den här läsningen, även om det är positiva nyheter. Ännu viktigare är att Skistar fortsätter investera i sina anläggningar. Hela 282 miljoner ska investeras i Skandinavien och det handlar om att modernisera anläggningarna och att förbättra befintliga installationer. Samtidigt ska 159 miljoner investeras i St Johann, som är Skistars senaste förvärv.

När jag nyligen skrev om varför jag gillar Skistar fanns det redan tillräckligt med anledningar, och dagens positiva nyheter utökar bara känslan av att Skistar är en aktie jag kommer att fortsätta gilla.

Dessutom är förhandsbokningarna inför nästa säsong högre än innevarande, vilket naturligtvis är ytterligare grädde på moset. Jag är dock helt övertygad om att aktien kommer att åka upp och ner ett tag framöver, men det är egentligen inte särskilt intressant. Det intressanta är hur Skistar fortsätter att leverera på lång sikt och med den kommande flygplatsen kan det inte bli något annat än bra.

skistar

En annan väldigt intressant fråga är vilka andra företag det finns i Sverige som har samma position som Skistar. Det går inte riktigt att säga att de har monopol, men de är inte långt ifrån. De är dessutom ett familjeföretag i grunden, har en helt okej direktavkastning och de växer långsamt men stabilt. Kunden står i centrum och även om jag inte har fakta tror jag att deras kunder är i huvudsak nöjda (jag vet att jag är nöjd som kund).

Peab skulle kunna kvala in på grund av att de ägs av samma familj och har samma grunder, men de har inte riktigt samma unika position. Clas Ohlson, H&M och Axfood ligger rätt bra till, men ingen av dem har samma särställning.

Oavsett vilket kommer jag att fortsätta följa Skistars resa och hoppas att den fortsätter vara samma resa mot skidstjärnorna.