Sigourney Weaver gillar nytt Alien-manus

Sigourney Weaver som spelade Ellen Ripley i de första fyra Alien-filmerna kommer enligt alla rykten vi har kunnat fånga upp medverka i Neil Blomkamps kommande Alien-film. Den ska enligt samma rykten fortsätta direkt efter James Camerons Aliens, vilket innebär att chanserna ökar till att vi får se även Michael Biehn som Hicks dyka upp på nytt.

Nu har Sigourney Weaver enligt Wired sagt att hon tycker att det nya manuset till Blomkamps film har allt som man kan önska sig. Weaver var tidigare skeptisk till att göra en femte film, men det beror enligt henne själv på att den skulle utspelas på jorden. Något hon tycker verkar väldigt tråkigt. Med andra ord kan vi nästan förutsätta att den nya filmen inte kommer att utspela sig på vår kära hemplanet.

Syra i ansiktet från en utomjording är sällan bra.
Syra i ansiktet från en utomjording är sällan bra.

Bilden ovan visar hur Hicks (Michael Biehn) skulle kunna se ut om han nu dyker upp. Den här bilden twittrade Neill Blomkamp ut för ett bra tag sedan. Om det bara är ett sätt att skapa uppmärksamhet eller inte vet vi inte, men det väckte i alla fall nyfikenheten (och hoppet) hos undertecknad.

Blomkamp har visserligen en hel del att leva upp till, med tanke på hur populär Aliens var, till skillnad från de betydligt mindre populära uppföljarna. Å andra sidan har han med filmer som District 9 och Elysium visat att han kan science-fiction. Dock så verkar ju Sharlto Copley vara en av Blomkamps favoritskådisar, och även om jag tycker att Copley är duktig och passar in i en hel del filmer hoppas jag att vi inte får se honom i nästa Alien-film. Han spelar över lite för mycket för att fungera bra, och vi vill inte ha ännu en Hudson. Hudson är Hudson och ingen kan överträffa honom.

För övrigt hoppas vi att de nya Avatar-filmerna kommer att bli lika bra som den första.